Edita les Recompenses

Continguts


Recompensa destacada

Amb una oferta àmplia de recompenses, a vegades pot resultar difícil per als mecenes trobar quina és la recompensa que més els interessa per preu, contingut... Fes servir l'opció de destacar una de les recompenses oferides perquè aparegui en primera posició a la columna de recompenses i facilitar-los així la feina.

La idea és destacar un dels packs més interessants i atractius que tinguem, i que sigui més complet que la recompensa bàsica de la nostra campanya. Hem observat que la recompensa que passa d'estar al seu lloc natural a estar destacada, atrau un percentatge notablement superior d'aportacions. D'aquesta manera, creant un pack una mica més complet i destacant-lo, podem animar a més gent a aportar una miqueta més a la campanya i augmentar així l'aportació mitjana de la campanya, amb la qual cosa necessitarem a menys mecenes per assolir el nostre objectiu.

Clica l'estrella que apareix al costat del títol de les recompenses creades a la columna de l'esquerra de la caixa d'Edició de recompenses per seleccionar una recompensa i que aparegui com a destacada. Pots deixar de destacar la recompensa destacada clicant de nou a l'estrella, o seleccionar una altra recompensa per destacar en qualsevol moment, també amb la campanya en marxa.

Mostra amb una imatge com serà la recompensa

Mostra com seran les recompenses oferides inserint una imatge a l'espai habilitat per a això. És important que afegeixis una imatge a cada una de les recompenses perquè el projecte es visualitzi correctament als diferents contextos i dispositius.

A més, d'aquesta manera les recompenses quedaran molt més atractives per al públic. S'animaran molt més si poden veure a cada recompensa com serà el que reben i farà augmentar la conversió de visites en aportacions.

  • Les dimensions d'aquestes imatges són 640 x 360 píxels Recomanem que segueixin aquesta proporció. Si la imatge que puges és d'una dimensió diferent, es retallarà centrada per adaptar-la a aquestes dimensions.
  • El que funciona millor és mostrar en una

  • Alternativament, per a recompenses que no es pugui mostrar com seran, podeu fer servir
  • Si no podeu realitzar cap de les dues anteriors, podeu utilitzar

Si necessites afegir alguna imatge a la descripció de la recompensa a més de la capçelera, pots pujar la imatge a la Descripció del projecte i tallar el codi d'aquesta, que serà alguna cosa així: ![](https://dg9aaz8jl1ktt.cloudfront.net/uploaded_files/...), i enganxar-lo a la descripció de la recompensa en la qual vols que aparegui. En aquest cas, assegura't que tinguin 298 píxels d'ample perquè s'ajustin correctament a l'ample de la columna de recompenses.

Si no disposes d'algun software específic per editar les imatges, pots ajustar les dimensions i fer uns retocs bàsics a les teves fotos mitjançant algun servei gratuït online com iLoveIMG.

Títol

Fes servir el títol de la recompensa per resumir el contingut o per destacar algun dels retorns que s'ofereixen en ella en comparació amb els altres nivells.

Per exemple: Llibre + totebag / Amb làmina personalitzada / Emporta-t'ho dedicat

Així serà útil per als mecenes que consultin la campanya llegint els títols i, amb el suport de les imatges de campanya, fer-se una idea de les recompenses oferides.

No recomanem posar títols temàtics o pack 1, pack 2..., ja que no ajuden als mecenes a poder escollir fàcilment les recompenses i els obliguen a llegir més.

Descripció de la recompensa

Intenta que la descripció de la recompensa sigui completa però concisa. Explica el que ofereixes de manera resumida però amb els suficients detalls perquè el mecenes pugui decidir i animar-se a aportar.
No oblidis indicar:
  • Si la recompensa inclou enviament, indicar a on estan incloses les despeses d'enviament (Península, Estat Espanyol, Europa...).
  • Si ofereixes entrades, visites guiades, esdeveniments..., indicar on es duran a terme, ja que és una informació essencial perquè els mecenes puguin decidir si podran assistir-hi i per tant aportar.
Potser fer servir negretes i cursives per facilitar la lectura i que els mecenes entenguin ràpidament el que rebran.
Separa cada retorn amb un salt de línia i si n'hi ha més d'un, comença amb un símbol "+" a partir del segon. Per exemple:

Import

Indica l'import en Euros de la teva recompensa. És l'import que aportaran els mecenes per aconseguir aquesta recompensa.

  • Tingues en compte incloure al preu i a la descripció de la recompensa les despeses d'enviament que estableixis.
  • No es poden establir com a import cèntims d'Euro, no es pot establir per exemple 20,5€. Has de posar 20€ o bé 21€.

Limitació de mecenes

Pots limitar la quantitat de recompenses d'un nivell determinat que s'ofereixen. Limita només si és necessari, per exemple en cas que sigui un original o una oferta especial per als més ràpids.

En cas contrari, sempre que no superis la quantitat de recompenses d'un tipus que havies pressupostat produir, no hi ha problema en què aporti com més gent millor, així que en general deixa les recompenses com a il·limitades. I si ja has superat l'objectiu de finançament, tingues en compte que cada aportació ja cobreix en principi de sobra les despeses de producció d'aquesta, així que podràs produir totes les recompenses de més que et demanin.

Un cop una recompensa s'esgota, és a dir, arriba al límit establert, apareixerà com a desactivada i al final de tot del llistat de recompenses.

Contacta amb el teu assessor/a si vols limitar o ampliar el límit d'una recompensa que ja té alguna aportació (si no té aportacions encara, la podràs editar).

Disponibilitat temporal

Pots establir una limitació temporal d'una recompensa. Per defecte serà Durant tota la campanya i pots modificar-la a 24 h, 48 h o 72 h.

Fes servir aquesta funcionalitat per oferir una oferta temporal d'una recompensa: un descompte, un afegit o extra... durant el temps que estableixis.

Això funciona bé junt amb una bona precampanya. És a dir, anunciant a les xarxes socials la data de llançament i que segueixin la campanya per aconseguir una oferta o un extra que només estarà disponible durant les primeres hores / dies. D'aquesta manera, aconsegueixes incentivar les visites i aportacions a l'inici de la campanya i que tingui una bona arrancada. A més millorarà la conversió a l'inici de la campanya, la gent que hi entri mentre estigui disponible aquesta oferta temporal, no s'esperarà a aportar més endavant, aprofitarà l'oferta.

Pensa bé en el descompte o extra que ofereixes, que el teu pressupost no es ressenti si té molt èxit.

Un cop la campanya estigui en marxa, podràs:

  • Tancar una recompensa limitada temporalment abans de temps.
  • Ampliar el límit fins a 72h si havies establert menys en un inici.

Les recompenses amb limitació temporal apareixen, mentre estan actives, en les primeres posicions de les recompenses, per darrere de la recompensa destacada.

Entrega estimada

Indica en aquest apartat la data d'entrega estimada d'aquesta recompensa. No siguis gaire optimista, planteja un termini que puguis complir i tingues en compte possibles contratemps. El més important és sempre mantenir la comunicació amb els mecenes un cop acabi la campanya i actualitzar a través del Blog del projecte per anar explicant l'evolució del projecte i la producció de les recompenses i contratemps que hi pugui haver.

Despeses d'enviament de les recompenses

Tingues en compte en el pressupost del teu projecte que hauràs d'enviar les recompenses als mecenes.

I inclou en l'import de les recompenses les despeses d'enviament allà d'on sigui la major part de la teva comunitat. Indica-ho en la descripció de la recompensa amb una frase de l'estil de: "Enviament inclòs Península" o "Enviament inclòs Espanya".

Per gestionar les despeses d'enviament a altres destinacions (Canàries i Balears, Europa, resta del món...), pots fer-ho de les següents maneres:

  • En general, el millor és crear una o diverses recompenses de l'import que correspongui amb la diferència per a les despeses d'enviament a altres destinacions que preveus que poden interessar a la teva comunitat (Europa, resta del món ...) i en la descripció introduir una frase a l'estil de: "Despeses d'enviament Internacionals: aporta si necessites que t'enviem la teva recompensa fora d'Espanya".
  • O pots duplicar algunes de les recompenses estrella, sumant les despeses d'enviament internacionals i indicant en el títol de la recompensa i en la descripció amb una frase de l'estil de: "+ Enviament inclòs a qualsevol lloc de món". Això pot funcionar bé si en tens poques (de l'ordre de 5 - 8 recompenses).

Donacions sense recompensa a la campanya

Els mecenes sempre tindran l'opció de fer una aportació d'import lliure sense recompensa des de la pàgina de campanya o d'afegir una donació a més de la recompensa seleccionada durant el procés d'aportació.

Encara necessites ajuda? Contacta amb nosaltres Contacta amb nosaltres