Finançament de 'Tot o Res'

Com funciona el finançament de tot o res

Cada projecte té un objectiu de finançament establert pel creador i 40 dies o menys per aconseguir-lo. Finalitzat el termini de recaptació de la campanya existeixen dos escenaris:
  • Que s'hagi arribat al 100% de l'objectiu de finançament o s'hagi superat:
    En aquest cas el creador rep els diners recaptats descomptant els serveis de Verkami.
  • Que no s'hagi recaptat el 100% de l'objectiu de finançament:
    En aquest cas es retornen totes les aportacions als mecenes. No es cobrarà res, ni a l'autor ni als mecenes, i l'autor no haurà doncs de complir amb els compromisos que oferia a les recompenses de la campanya.

Per què tot o res

El model de tot o res és una de les peces fonamentals del crowdfunding a Verkami. Davant del que podria semblar un impediment o un risc, suposa molts avantatges:

  • No obliga els autors a realitzar un projecte amb menys diners del que realment necessiten.
  • Serveix de garantia per als mecenes, ja que si s'aconsegueix l'objectiu, l'autor podrà dur a terme el projecte i entregar les recompenses promeses.
  • Tenir un objectiu al qual arribar en un temps determinat, motiva tant als autors com als mecenes a mobilitzar tot el seu potencial per arribar a aquest objectiu.
  • Les dades demostren que les campanyes de tot val tenen un percentatge d'èxit molt menor i recapten molt menys perquè no generen confiança als possibles mecenes.

Una bona forma de posar a prova la teva idea sense risc

Publicar el teu projecte a Verkami és una bona eina per posar a prova la teva idea, veure la seva acceptació, fer un estudi real de mercat del preu d'un producte...

Els teus mecenes són un indicador de quanta gent està disposada a donar-te suport per convertir el teu somni en realitat o de l'acceptació d'un producte. Si obtens el suport necessari, pots tirar endavant el teu projecte amb garanties. Si no ho aconsegueixes, no perds res, ja que publicar una campanya és gratuït, no has adquirit cap compromís i pots reformular el projecte per tornar a plantejar-lo més endavant amb l'experiència adquirida.

Projectes que no han aconseguit l'objectiu en una primera campanya, ho han tornat a intentar ajustant costos i objectiu, replantejant el producte, les recompenses... i amb l'experiència adquirida el primer cop, han aconseguit finançar el seu projecte a la seva segona campanya. La major part dels mecenes de l'anterior campanya solen tornar a sumar-se des de l'inici a la nova campanya, amb la qual cosa no es parteix de zero a la segona oportunitat. El percentatge d'èxit en aquestes segones campanyes és altíssim, superior al 90%.

Encara necessites ajuda? Contacta amb nosaltres Contacta amb nosaltres