Com aportar amb Google Pay

Per aportar amb Google Pay, només cal tenir un compte Google. Podràs aportar amb qualsevol de les targetes bancàries que tinguis associades al teu compte Google o bé associar-ne una de nova.

Com en el cas de la targeta o Bizum, cal fer la doble autenticació, confirmant l'operació a l'app o web del banc.

Si el pagament s'efectua correctament, es reflectirà immediatament al perfil d'usuari, a la barra de recaptació del projecte, el mecenes rebrà un correu electrònic confirmant la seva contribució i s'avisarà a l'autor del projecte i ho veurà també a l'apartat Gestió de mecenes de la seva pàgina de Dashboard.

Si l'aportació no apareix en cap d'aquests llocs és perquè no s'ha fet correctament. S'ha de reintentar el pagament tenint en compte les solucions següents o amb fer-lo amb targeta.

No puc aportar amb Google pay

S'ha de tenir en compte que tot el procés de pagament s'efectua fora de Verkami a la passarel·la de pagament de Redsys, que és la que dona servei a tots els principals bancs estatals i, per tant, la que fan servir la majoria de comerços electrònics. Verkami no té control directe sobre aquest procés, ja que és una cosa entre l'usuari i el seu banc a través de la passarel·la de Redsys.

El problema que es pugui tenir per pagar amb Google Pay a Verkami, seria el mateix en qualsevol altre comerç electrònic, ja que tot passa a la mateixa passarel·la de pagament de Redsys.

1. Si el teu banc mostra un error conforme la teva targeta no pot pagar amb Google Pay:

• Reintenta l'aportació associant una altra targeta bancària a Google Pay
  • O bé escull l'altre mètode d'aportació que posem a la teva disposició, veuràs que el primer mètode de la llista és el d'aportar amb Targeta. Si l'esculls podràs aportar amb la teva targeta a la passarel·la bancària segura del BBVA. Les targetes acceptades són Visa, Visa Electron, Mastercard i Maestro.

2. Si el pagament es fa des d'Iphone, i després d'acceptar el pagament a la pàgina del banc no es retorna a la pàgina de Verkami al navegador, no es confirma el pagament, tot i que a la pàgina del banc s'ha indicat que el pagament s'ha fet correctament.

Si aquest és el cas, podràs comprovar que no se t'ha efectuat cap càrrec a la targeta associada a Google Pay i l'aportació no apareix al teu usuari de Verkami, encara que la pàgina del banc hagués indicat que era correcta.

• Solució: Recordar que s'ha de tornar a la pestanya des de la qual s'ha iniciat el pagament després de confirmar la transacció amb el banc.

En general, aquests són els motius pels quals potser no s'hagi pogut fer una aportació a Google Pay.

Si has tingut en compte l'anterior i no ha funcionat, sempre pot ser que hagi estat un tall puntual d'una de les parts, Redsys, el banc del titular... La majoria de vegades, si ho tornes a intentar funcionarà sense problemes.

Si no has pogut aportar i el problema no fos cap dels anteriors, escriu-nos a [email protected] amb tots els detalls que puguis sobre l'error (una captura de pantalla del pas que ha donat error ens va genial), perquè puguem informar de la incidència a Redsys.