Com Aportar amb Bizum

Per aportar amb Bizum, cal tenir activada la Clau Bizum. L'has d'activar a l'app de Bizum o del teu banc. Un cop activada, ja pots pagar en qualsevol comerç electrònic que tingui el pagament amb Bizum habilitat només amb el teu número de telèfon i la clau.

Si ets del BBVA, no cal activar cap clau.

Com en el cas de la targeta, cal fer la doble autenticació, confirmant l'operació a l'app del banc després d'introduir el telèfon i la contrasenya.

Si el pagament s'efectua correctament, es reflectirà immediatament al perfil d'usuari, a la barra de recaptació del projecte, el mecenes rebrà un correu electrònic confirmant la seva contribució i s'avisarà a l'autor del projecte i ho veurà també a l'apartat Gestió de mecenes de la seva pàgina de Dashboard.

Si l'aportació no apareix en cap d'aquests llocs és perquè no s'ha fet correctament. S'ha de reintentar el pagament tenint en compte les solucions següents o amb fer-lo amb targeta.

No puc aportar amb Bizum

S'ha de tenir en compte que tot el procés de pagament es s'efectua fora de Verkami a la passarel·la de pagament de Redsys, que és la que dona servei a tots els principals bancs estatals i, per tant, la que fan servir la majoria de comerços electrònics. Verkami no té control directe sobre aquest procés, ja que és una cosa entre l'usuari i el seu banc a través de la passarel·la de Redsys.

El problema que es pugui tenir per pagar amb Bizum a Verkami, seria el mateix en qualsevol altre comerç electrònic, ja que tot passa a la mateixa passarel·la de pagament de Redsys.

Pel que sabem, el pagament amb Bizum a través de Redsys a comerços electrònics genera certa fricció, a diferència de Bizum per enviar diners entre particulars:

1. No només has de tenir Bizum, sinó que has d'haver activat la Clau Bizum a l'app del teu banc a l'apartat Bizum per poder pagar en comerços electrònics.

Si no l'has creada, encara no pots pagar en comerços electrònics (excepte en el cas del BBVA, que no és necessari activar cap clau).

Solució
    : Primer has d'activar la Clau Bizum i tornar a fer l'aportació. Un cop activada, la podràs utilitzar per a futurs pagaments a qualsevol comerç electrònic, només s'ha d'activar una vegada i ja servirà per sempre. Aquí més informació: https://bizum.es/pagar-compra-online/#clave
  2. No tots els bancs que ofereixen Bizum entre particulars, ofereixen la possibilitat de pagar amb Bizum en comerços electrònics.

Aquí teniu una llista de bancs que l'ofereixen: https://bizum.es/obtener-bizum-compra
  3. Si el pagament es fa des d'Iphone, i després d'acceptar el pagament a la pàgina del banc no es retorna a la pàgina de Verkami al navegador, no es confirma el pagament, tot i que a la pàgina del banc s'ha indicat que el pagament s'ha fet correctament.

Si aquest és el cas, podràs comprovar que no se t'ha efectuat cap càrrec a la targeta o el compte associat al compte Bizum, i l'aportació no apareix al teu usuari de Verkami, tot i que la pàgina del banc hagués indicat que era correcta.

Solució: Recordar que s'ha tornar a la pestanya des de la qual s'ha iniciat el pagament després de confirmar la transacció amb el banc.

En general, aquests són els motius pels quals potser no s'hagi pogut fer una aportació a Bizum.

Si has tingut en compte l'anterior i no ha funcionat, sempre pot ser que hagi estat un tall puntual d'una de les parts, Redsys, el banc del titular... La majoria de vegades, si ho tornes a intentar funcionarà sense problemes.

Si no has pogut aportar i el problema no fos cap dels anteriors, escriu-nos a info@verkami.com amb tots els detalls que puguis sobre l'error (una captura de pantalla del pas que ha donat error ens va genial), perquè puguem informar de la incidència a Redsys.