Com Aportar amb Bizum

Per aportar amb Bizum, has de:

1. Seleccionar aquesta opció com a mètode d'aportació.
  2. Indicar en el pas següent el número de telèfon mòbil que tens associat al compte Bizum amb el qual vols fer el pagament.
  3. A continuació, hauràs de confirmar l'operació a l'app del teu banc
  4. Si ho estàs fent des d'un dispositiu mòbil, pensa a tornar a la pestanya de Verkami des d'on has iniciat el pagament després de la confirmació de l'operació a l'app del teu banc, si no, l'operació no es durà a terme.
  5. En el cas de ser d'alguns d'aquests bancs:

Banc Sabadell, Ibercaja, Bankinter, Eurocaja Rural, Caixa d'Enginyers, Cajalmendralejo, Caixa Guissona, EVO Banco, Unicaja Banco o Openbank

Hauràs de tenir activada una Clau Bizum per fer pagaments amb Bizum a comerços electrònics. L'has d'activar prèviament a l'app de Bizum o del teu banc. Un cop activada, ja pots pagar en qualsevol comerç electrònic que tingui el pagament amb Bizum habilitat només amb el teu número de telèfon i la clau seguint els passos anteriors.

Si el pagament s'efectua correctament, es reflectirà immediatament al perfil d'usuari, a la barra de recaptació del projecte, el mecenes rebrà un correu electrònic confirmant la seva contribució i s'avisarà a l'autor del projecte i ho veurà també a l'apartat Gestió de mecenes de la seva pàgina de Dashboard.
Si l'aportació no apareix en cap d'aquests llocs és perquè no s'ha fet correctament i no es realitzarà cap cobrament. S'ha de reintentar el pagament tenint en compte les solucions a continuació o amb fer-lo amb targeta.

No puc aportar amb Bizum

S'ha de tenir en compte que tot el procés de pagament es s'efectua fora de Verkami a la passarel·la de pagament de Redsys, que és la que dona servei a tots els principals bancs estatals i, per tant, la que fan servir la majoria de comerços electrònics. Verkami no té control directe sobre aquest procés, ja que és una cosa entre l'usuari i el seu banc a través de la passarel·la de Redsys.

El problema que es pugui tenir per pagar amb Bizum a Verkami, seria el mateix en qualsevol altre comerç electrònic, ja que tot passa a la mateixa passarel·la de pagament de Redsys.

Pel que sabem, el pagament amb Bizum a través de Redsys a comerços electrònics genera certa fricció, a diferència de Bizum per enviar diners entre particulars:

1. Per alguns bancs (veure llistat en el punt 5.), no només has de tenir Bizum, sinó que has d'haver activat la Clau Bizum a l'app del teu banc a l'apartat Bizum per poder pagar en comerços electrònics.

Si no l'has creada, encara no pots pagar en comerços electrònics (excepte en el cas del BBVA, que no és necessari activar cap clau).

Solució
    : Primer has d'activar la Clau Bizum i tornar a fer l'aportació. Un cop activada, la podràs utilitzar per a futurs pagaments a qualsevol comerç electrònic, només s'ha d'activar una vegada i ja servirà per sempre. Aquí més informació: https://bizum.es/pagar-compra-online/#clave
  2. No tots els bancs que ofereixen Bizum entre particulars, ofereixen la possibilitat de pagar amb Bizum en comerços electrònics.

Aquí teniu una llista de bancs que l'ofereixen: https://bizum.es/obtener-bizum-compra
  3. Si el pagament es fa des d'Iphone, i després d'acceptar el pagament a la pàgina del banc no es retorna a la pàgina de Verkami al navegador, no es confirma el pagament, tot i que a la pàgina del banc s'ha indicat que el pagament s'ha fet correctament.

Si aquest és el cas, podràs comprovar que no se t'ha efectuat cap càrrec a la targeta o el compte associat al compte Bizum, i l'aportació no apareix al teu usuari de Verkami, tot i que la pàgina del banc hagués indicat que era correcta.

Solució: Recordar que s'ha tornar a la pestanya des de la qual s'ha iniciat el pagament després de confirmar la transacció amb el banc.

En general, aquests són els motius pels quals potser no s'hagi pogut fer una aportació a Bizum.

Si has tingut en compte l'anterior i no ha funcionat, sempre pot ser que hagi estat un tall puntual d'una de les parts, Redsys, el banc del titular... La majoria de vegades, si ho tornes a intentar funcionarà sense problemes.

Si no has pogut aportar i el problema no fos cap dels anteriors, escriu-nos a [email protected] amb tots els detalls que puguis sobre l'error (una captura de pantalla del pas que ha donat error ens va genial), perquè puguem informar de la incidència a Redsys.