He Aconseguit el meu Objectiu i em queden Dies de Campanya. Planteja't un Segon Objectiu!

Un cop has superat l'objectiu econòmic establert en la campanya de crowdfunding el projecte ja està assegurat. Per seguir animant la participació en el projecte, pots plantejar un segon objectiu.

Quina és la finalitat de plantejar un segon objectiu?

Per a un projecte amb recompenses atractives, no té per què reduir-se el ritme d'aportacions encara que hàgim arribat a l'objectiu mínim. Si en la campanya es poden aconseguir recompenses amb condicions especials –millor preu que després, signades, aparèixer en crèdits, edicions limitades ...– la gent seguirà aportant perquè les volen i perquè no podran aconseguir-les després o no en les mateixes condicions, independentment que la campanya estigui aconseguida o no.

Aleshores, la finalitat principal de plantejar un segon objectiu és implicar els mecenes que ja tenim a la difusió de la campanya perquè entre tots recapti més.

Això ho podem aconseguir plantejant un segon objectiu per millorar o ampliar les recompenses actuals. Els mecenes que tenim fins al moment voldran implicar-se perquè el projecte segueixi recaptant, ja que si el projecte recapta més i supera aquest objectiu ampliat, ells rebran una alguna cosa millor o alguna cosa més pel mateix import que hagin aportat.

Per exemple, si el projecte arriba a tal quantitat més:
  • El llibre serà en tapa dura i tindrà 15 pàgines més
  • S'afegiran unes làmines exclusives al vinil
  • Tots els mecenes rebran un making-of exclusiu de la pel·lícula
  • S'afegirà una nova modalitat de joc, noves cartes o milloraràs la qualitat dels components del joc
  • Enviaràs versions inèdites d'algunes cançons de l'àlbum

Així que, en teoria, els mecenes voldran compartir el projecte a les seves xarxes i amb els seus amics per animar-los a aportar i així millorar la seva recompensa.

També pot ser que hi hagi qui encara no estava convençut d'aportar, però que s'animi un cop aconseguit el nou objectiu, ja que amb el que podia rebre per la recompensa més el que s'ha desbloquejat per haver arribat al segon objectiu, li sembla prou interessant.

Tingues en compte

  • Repassa el teu pressupost i el que et costarà la millora proposada per establir el nou objectiu i que et segueixi quedant un bon marge per cada aportació si ho aconsegueixes.
  • Pots plantejar un tercer, quart, cinquè... objectius ampliats. Pots anar desbloquejant extres un cop aconsegueixis el primer, sempre com dèiem en el punt anterior, controlant les despeses que et puguin suposar.

Projectes amb impacte social o comunitaris

Per campanyes l'objectiu de les quals és un bé comú i les recompenses ofertes són una quelcom secundari, la finalitat de plantejar un segon objectiu és que hi hagi una motivació per seguir aportant a la campanya.

En projectes amb l'objectiu de posar en marxa una iniciativa comunitària per exemple, un cop s'ha cobert el mínim, pot ser que això alenteixi el ritme de les aportacions. Si algú entra i pensava fer una aportació més aviat desinteressada, en veure que ja s'ha aconseguit el mínim, pot considerar que ja no és necessària la seva aportació.

Per això, si plantegem que amb tal import més podrem equipar una altra sala, o podrem fer un tiratge més gran dels contes solidaris, o enviar-los a tantes associacions... estem comunicant que les aportacions segueixen sent útils i importants. D'aquesta manera, les noves visites que tinguem a la campanya veuran que la seva aportació continua sent rellevant i d'aquesta manera podrem seguir recaptant per aconseguir el pressupost òptim o poder ampliar les nostres accions.

I si no aconsegueixo el segon objectiu?

  • Si planteges un segon objectiu i no ho aconsegueixes, de tota manera el projecte ja està assegurat un cop s'ha superat l'objectiu mínim. Ja no s'aplica en aquest cas la regla del Tot o res. Així que, si no aconsegueixes el segon objectiu, no passa res!, no tindràs el compromís de lliurar als mecenes el que implicava aquesta ampliació! :)
  • Si d'altra banda superes aquest segon objectiu, tingues en compte que tens el vincle de lliurar el que havies proposat, igual que si ho haguessis posat al text de les recompenses.

Comunicació del segon objectiu

Perquè el plantejament d'un nou objectiu es tradueixi en una implicació dels mecenes en la comunicació de la campanya o serveixi per convèncer els indecisos, és imprescindible comunicar de forma efectiva aquesta nova fita, que el missatge arribi a tots els nostres mecenes i a tota la comunitat.

Converteix-ho en un repte amb els teus mecenes, a veure si entre tots aconseguiu aquest nou objectiu i tots hi sortiu guanyant.

Amb tota la comunitat

Comparteix el nou objectiu 

de la forma més atractiva i entenedora possible en xarxes socials, mailings ... tots els canals que has estat utilitzant des de l'inici de la campanya

Amb els teus mecenes i a la campanya

La manera més directa de contactar amb els teus mecenes i els futurs, és comunicar aquest nou objectiu dins de la campanya:

Descripció del Projecte

Perquè tots els mecenes que visitin la campanya estiguin al corrent dels nous objectius o els objectius desbloquejats i per convèncer els futurs mecenes amb els extres que rebran si aporten ara, actualitza la descripció del projecte des de la pàgina d'Edició de campanya.

Introdueix un nou apartat a l'inici de la descripció o en un lloc destacat de la mateixa per anar explicant i plantejant els nous objectius.

Exemple de projecte amb impacte social:

Si ho acompanyes d'un banner o imatge, quedarà molt més potent. A més, aquest banner o imatge el podràs aprofitar a les xarxes socials, entrada al bloc de el projecte...


Exemple de projecte amb recompensa:

Entrada al Blog del projecte

Tots els mecenes reben en el seu email una còpia de tots els posts que publiques al blog de la campanya. Així que és la forma més efectiva de comunicar el nou objectiu i animar els mecenes a compartir la campanya per aconseguir-ho.

També és bona idea comunicar quan un objectiu s'ha desbloquejat, ja que els seguidors del projecte que encara no han aportat, també reben una còpia de l'entrada al bloc, així que és una bona forma de potser acabar-los de convèncer.

Mira com ho van fer aquest parell de projectes:

Imatge de Portada

També pots fer-lo visible a la teva imatge de portada, amb la qual cosa, compartir de nou el projecte en xarxes socials també apareixerà aquesta nova portada i cridarà l'atenció, a més de comunicar-ho de forma molt visual a tots els que visitin la pàgina de campanya per primera vegada:

Encara necessites ajuda? Contacta amb nosaltres Contacta amb nosaltres