Comença per Preparar i Compartir la teva Pàgina de Precampanya

A Verkami disposes d'una pàgina de precampanya perquè mentre estiguis preparant la pàgina de campanya puguis començar ja la difusió compartint l'enllaç.

No és que sigui obligatori però sí molt recomanable utilitzar-la per poder començar a compartir l'enllaç en la teva difusió prèvia de la campanya i aconseguir “seguidors”.

Edita la teva pàgina de Precampanya

La pàgina de precampanya mostra només una part de la informació que contindrà la campanya. Així que el primer que pots fer és editar aquests apartats per poder començar a compartir la pàgina i aconseguir seguidors mentre segueixes amb la resta:
  • Imatge de capçalera
  • Vídeo (opcional però totalment recomanable, el podràs pujar més endavant si ara no el tens)
  • Títol
  • Subtítol o Resum
  • Si no ho has fet encara, Nom i Imatge d'autor del projecte (a l'apartat d'El teu perfil públic)

Pots adaptar els continguts per posar en aquests apartats una informació temporal específicament pensada per a la precampanya. Com per exemple indicar a la imatge de capçalera la data prevista del llançament de la campanya, o alguna oferta que puguis fer per als primers que aportin. Un cop la campanya estigui en marxa, pots pujar la imatge de campanya definitiva substituint la de precampanya. El mateix amb la resta d'apartats. Pots fer per exemple un vídeo especial per la precampanya...

No es mostraran als usuaris ni la descripció del projecte ni les recompenses.

Aquí tens un exemple de com es veu una pàgina de precampanya a Verkami:

Treballa la teva Precampanya per a una arrancada potent del teu Verkami

Una bona recaptació durant els primers dies de campanya marcarà el ritme del teu crowdfunding i facilitarà atraure i convertir a mecenes que no són tan propers o que no ens coneixen de res.
Per aconseguir aquest impuls inicial, tens a disposició una eina per promocionar el teu projecte abans de publicar-lo i aconseguir retenir i avisar a interessats en la futura campanya. Mentre estàs treballant en l'edició, pots incloure en totes les comunicacions a xarxes, mailings, whatsapps... l'enl laç a la teva campanya.
A tots els que cliquin sobre l'enllaç, mentre no estigui publicada la campanya, se'ls mostrarà el títol, resum, imatge de capç alera i vídeo del projecte i tindran l'opció de seguir la campanya.


A tots aquests seguidors se'ls avisarà per email:

  • Un cop la campanya es posi en marxa, facilitant una important inèrcia inicial a la campanya.
  • Quan el projecte aconsegueixi l'objectiu.
  • 7 dies abans que acabi la campanya de crowdfunding perquè puguin aportar només si encara no ho han fet.

Com plantejar la Precampanya

Un exemple de precampanya de crowdfunding espectacular és la del joc de taula Mal Trago, que a més de realitzar presentacions físiques del joc i acudir a mitjans especialitzats prèviament al llançament de la campanya, van realitzar una gran campanya de comunicació a les xarxes socials animant als seus seguidors a seguir la campanya de Verkami per ser notificats un cop es posés en marxa. Les comunicacions es van fer a les seves xarxes socials, presentacions físiques del joc a les botigues i canals especialitzats i a través de col·laboradors. Va ser una precampanya en aquest cas d'unes quantes setmanes.

Un dels incentius per seguir la campanya era poder aconseguir el joc amb un petit descompte i entrar en un sorteig si aportaves durant les primeres 48 hores fent servir l'eina de limitació temporal de recompenses.

Van aconseguir més de 400 seguidors, la qual cosa els va assegurar una arrancada espectacular, van aconseguir l'objectiu en 7h i han acabat la campanya amb un 700% de recaptació –31.500€ d'un objectiu de 4.500€– i més de 1.200 mecenes.

Una altra estratègia que també ha funcionat a diverses campanyes és anunciar que es regalarà una làmina, una fotografia exclusiva, una figureta... als primers 30, 50, 100 mecenes per incentivar que es converteixin en seguidors per no perdre's l'arrancada i poder optar a aconseguir aquesta recompensa exclusiva.

Treballa la teva precampanya per a una arrancada potent del teu Verkami!

Encara necessites ajuda? Contacta amb nosaltres Contacta amb nosaltres