Comença per Preparar i Compartir la teva Pàgina de Precampanya

En general, la idea és aprofitar el temps que estiguis treballant en l'edició de la campanya per fer una mica de precampanya, anar presentant el projecte a la teva comunitat, ficar-los dins de la història, despertar-los el cuquet i aprofitar per animar-los a seguir la campanya perquè no se'n perdin l'estrena.

Fer difusió prèvia, anar activant les xarxes i familiaritzant la nostra comunitat amb el projecte, que farem una campanya, alguna recompensa estrella... serà molt útil de cara a una bona arrencada, i podem aprofitar aquestes comunicacions per animar que vagin seguint la campanya.

Continguts

Treballa la teva Precampanya per a una arrancada potent del teu Verkami

Una bona recaptació durant els primers dies de campanya marcarà el ritme del teu crowdfunding i facilitarà atraure i convertir a mecenes que no són tan propers o que no ens coneixen de res.

Per aconseguir aquest impuls inicial, tens a disposició una eina per promocionar el teu projecte abans de publicar-lo i aconseguir retenir i avisar als interessats en la futura campanya.

Mentre estàs treballant en l'edició de la teva campanya, pots incloure en totes les comunicacions a xarxes, mailings, whatsapps... l'enllaç a la teva campanya que t'hem proporcionat.

A tots els que cliquin a l'enllaç, mentre no estigui publicada la campanya, se'ls mostrarà el títol, resum, imatge de capçalera i vídeo del projecte i tindran l'opció de seguir la campanya:

A tots aquests seguidors se'ls avisarà per email:

  • Un cop la campanya es posi en marxa, facilitant una important inèrcia inicial a la campanya.
  • Quan el projecte assoleixi l'objectiu.
  • 5 dies i 48h abans que acabi la campanya de crowdfunding perquè puguin aportar només si encara no ho han fet.
  • Durant la campanya, se'ls enviarà una còpia del contingut de les actualitzacions que facis al blog del projecte.

Si encara no estan registrats a Verkami, demanarem als usuaris que es registrin amb un email i contrasenya per poder seguir la campanya i que els puguem avisar per email.

Així que un altre avantatge és que ja hauran donat el primer pas, ja estaran registrats, i només els quedarà realitzar l'aportació quan la campanya es posi en marxa. De manera que serà molt més ràpid realitzar la seva aportació per a aquests usuaris.

Edita la teva pàgina de Precampanya

La pàgina de precampanya mostra només una part de la informació que contindrà la campanya. Així que el primer que pots fer és editar aquests apartats a la pàgina d'edició de la teva campanya per poder començar a compartir la pàgina i aconseguir seguidors mentre segueixes amb la resta:

  • Imatge de capçalera
  • Vídeo (opcional, però recomanable, el podràs pujar més endavant si ara no el tens)
  • Títol
  • Subtítol o Resum
  • Si no ho has fet encara, Nom i Imatge d'autor del projecte (a l'apartat d'El teu perfil públic)

Pots adaptar els continguts per posar en aquests apartats amb una informació temporal específicament pensada per a la precampanya. Com per exemple indicar a la imatge de capçalera la data prevista de llançament de la campanya, o algun incentiu que puguis oferir per als primers que aportin. Un cop la campanya estigui en marxa, pots pujar la imatge de campanya definitiva substituint la de precampanya. El mateix amb la resta d'apartats, pots fer per exemple un vídeo especial per a la precampanya...

No es mostraran als usuaris ni la descripció del projecte ni les recompenses.

Aquí tens un exemple de com es veu una pàgina de precampanya a Verkami:

Previsualitza la teva pàgina de Precampanya

Per previsualitzar la teva pàgina de precampanya, has de tancar sessió amb el teu usuari a Verkami i entrar a l'enllaç per compartir la precampanya que el teu assessor/a t'haurà proporcionat a l'email d'acceptació de la campanya, per poder veure que el que veuran els usuaris.

Comparteix la teva pàgina de Precampanya

Des del moment en què t'hem donat accés a l'edició de la campanya, la pàgina de precampanya ja es troba activada. No has de fer res per posar-la en marxa.

A l' email d'acceptació del projecte, el teu assessor/a va incloure un enllaç curt a la campanya que és el que has de fer servir per compartir la pàgina de precampanya. Aquest enllaç és el mateix que hauràs de compartir un cop la campanya estigui en marxa.

En resum, qualsevol usuari que cliqui sobre l'enllaç curt de la teva campanya veurà:

  • Si la campanya no està publicada --> La pàgina de precampanya.
  • Si la campanya està publicada --> La pàgina de campanya completa que estàs editant amb la possibilitat d'aportar-hi.

Com plantejar la Precampanya

  • Genera contingut a les teves xarxes i canals per anar explicant els detalls del teu projecte a la teva comunitat abans del llançament de la campanya:
    • Explicar que posareu en marxa un Verkami.
    • Anar donant / mostrant detalls del projecte (pàgines, maquetes, com es juga, teaser, un trosset o títol de cançó...).
    • Detalls del procés de creació i de la història darrera de la creació / desenvolupament del projecte.
    • Presentar algunes recompenses per generar ganes de tenir-les.
    • Pots demanar feedback sobre coses que els agradaria aconseguir o que inclogués el projecte o la campanya.

    D'aquesta manera, la teva comunitat ja coneixerà i estarà ficada en el projecte, se sentirà part de la història i quan la campanya es posi en marxa, ja no els vindrà de nou, no hauran de llegir-se tota la descripció per conèixer els detalls perquè ja els sabran. Ja estaran ficats dins de la història i el dia que es posi en marxa la campanya, només hauran d'entrar i escollir quina recompensa els interessa perquè ja hauràs generat les ganes de tenir-ho i serà un pas natural col·laborar en fer realitat el projecte del qual s'han enamorat.

    Aprofita totes aquestes comunicacions per incloure l'enllaç a la teva precampanya i anima a seguir-la.

  • Ofereix si és possible un incentiu perquè els usuaris facin l'esforç de seguir la campanya. La seguiran per no perdre's l'arrencada i poder beneficiar-se d'aquest incentiu sent els primers a aportar, per exemple:
    • Es regalarà una postal signada, una fotografia exclusiva, una figureta... als primers 30, 50, 100 mecenes que aportin a la campanya.
    • Se sortejarà una samarreta, làmina, fotografia exclusiva, original... entre els que aportin durant les primeres 48h.
    • Els primers X que aportin o que aportin durant les primeres 24 - 48h podran aconseguir el producte a un preu exclusiu.
  • Si planteges aquest incentiu com un sorteig, fes-lo entre els que aportin durant les primeres 24 o 48h o entre els X primers que aportin. No facis un sorteig entre els que segueixin la campanya, ja que el que ens interessa és que aportin. I no tindràs les dades dels seguidors, de manera que tampoc seria viable a nivell logístic. Sí que tindràs les dades del moment en què han aportat o quins han estat els X primers a aportar.

Cas pràctic

Un exemple de precampanya de crowdfunding espectacular és el joc de taula Mal Trago que, a més de realitzar presentacions físiques del joc i acudir a mitjans especialitzats abans del llançament de la campanya per explicar el joc, com es juga, il·lustracions que tindrà..., van realitzar una bona campanya de comunicació a les xarxes socials animant als seus seguidors a seguir la campanya a Verkami per ser notificats un cop es posés en marxa.

Les comunicacions es van fer a les seves xarxes socials, presentacions físiques del joc a botigues i canals especialitzats i a través de col·laboradors. Va ser una precampanya en aquest cas de diverses setmanes: Amb l'objectiu d'animar als usuaris a seguir la campanya per no perdre's l'estrena i que aportessin durant els primers dies per aconseguir una arrancada potent, oferien els següents incentius als futurs mecenes: els que aportessin durant les primeres 48h, podrien aconseguir el joc amb un petit descompte i entrar en un sorteig de 3 samarretes i dues llimones i un goblin de peluix.

Per oferir el joc amb descompte durant les primeres 48h van fer servir l'eina de limitació temporal per a aquesta recompensa.

Amb el descompte i el sorteig, van aconseguir motivar als interessats a fer el pas de seguir la campanya, que la van seguir per no perdre's la posada en marxa de la campanya i ser dels primers a aportar per poder beneficiar-se d'aquests al·licients.

Van aconseguir més de 400 seguidors, la qual cosa els va assegurar una arrencada espectacular, van aconseguir l'objectiu en 7h i van acabar la campanya amb un 700% de recaptació –31.500€ d'un objectiu de 4.500€– i més de 1.200 mecenes.

Durada de la Precampanya

No hi ha una durada estipulada per a la precampanya. En general i com comentàvem al principi, l'ideal és aprofitar el temps que estiguis treballant en la campanya per fer una mica de precampanya.

Pots calcular que aproximadament un 50% dels seguidors que tinguis abans d'arrancar es convertiran en mecenes. Si això ho multipliques per l'import mitjà d'aportació que calculis que hi pot haver a la teva campanya (una mica més que l'import de la recompensa bàsica), pots fer-te una idea de la recaptació que pots assegurar els primers dies:

Import Recaptat amb Seguidors = Seguidors * 50 / 100 * Import mitjà d'aportació €

Amb aquesta informació, una altra opció seria anar fent precampanya fins que et sentis còmode amb la quantitat de seguidors i l'import que et puguin assegurar, que signifiqui una bona arrancada i aconseguir el 15 - 20% de la recaptació durant els primers dies sumat a la resta de difusió.

Treballa la teva precampanya per a una arrancada potent del teu Verkami!

Encara necessites ajuda? Contacta amb nosaltres Contacta amb nosaltres