A partir del 3/09 2021 Aportacions Directes i Bizum

A partir del 3 de setembre de 2021, totes les aportacions realitzades als projectes de Verkami seran cobrades el moment i es realitzarà la devolució de l'aportació pel mateix mètode de pagament utilitzat per a l'aportació si el projecte acaba sense aconseguir el seu objectiu de finançament.

Entre els avantatges, un procés més robust, menys feina per mecenes i autors i els autors rebran el 100% de les aportacions sense temps d'espera.

Quan vam posar en marxa Verkami el 2010, pels referents i les dades que teníem aleshores, vam valorar que els pagaments diferits eren la millor opció.

Amb tota l'experiència, feedback i resultats adquirits en aquests anys, veiem que el canvi a aportació directa serà una gran millora per a autors i mecenes, a més d'una tendència en plataformes nacionals i internacionals.

Hem consultat també amb autors i mecenes que ens han acompanyat al llarg de la nostra trajectòria, i tots estan convençuts que serà un gran pas endavant.

Per als autors: Rep el 100% de finançament sense esperes i amb menys feina

A més de les facilitats per als mecenes, que ajudaran a aconseguir l'objectiu de la campanya més fàcilment, hi haurà més avantatges per als autors:

  • Ara cal esperar 10 dies a rebre el finançament, ja que hem de deixar temps suficient perquè els mecenes als quals els ha fallat el cobrament puguin solucionar-ho.

    Amb pagament directe, podrem facturar i transferir l'import recaptat pels projectes el mateix dia o l’endemà.

  • El procés de solució dels impagats, tot i que està depurat, automatitzat i el gestionem 100% des de Verkami, sempre acaba generant correus i dubtes entre mecenes i autor, autor i Verkami, mecenes i Verkami... En definitiva, feina per autors, mecenes i plataforma que desapareixerà completament.
  • Amb els pagaments diferits, encara que es podien recuperar el 80% dels pagaments que fallaven en processar els cobraments a l’acabar la campanya, quedava de mitjana al voltant d'un 1,5% de la recaptació impagada.

    Eren aportacions aconseguides durant la campanya que no acabaven arribant a l'autor, i mecenes que es quedaven sense la seva recompensa per problemes en la solució del pagament. Això també deixarà de passar i el 100% de la recaptació aconseguida arribarà als autors i cap mecenes es quedarà sense la seva recompensa per problemes de pagament.

  • Hi ha molts mecenes que ja pensen que la seva aportació es cobra al moment, i no reconeixen el càrrec quan el reben a l’acabar la campanya. O a l'inrevés, que pensen que no s'ha realitzat correctament la seva aportació al no aparèixer cap moviment en el seu compte. Al ser el més habitual en el 99,9% de transaccions en línia, que a l’acabar el procés de pagament rebis el cobrament, també ens adaptem a l'experiència de 'compra' més estesa.

Per als mecenes: Menys feina, menys incidències, més mètodes de pagament

  • Ara mateix, aproximadament un 5% de les aportacions a projectes fallen en el moment del cobrament per diversos motius (targeta caducada, falta de fons, denegació per part del banc emissor de la targeta...). Aquests usuaris han de tornar a fer tota l'operació per solucionar el pagament, amb la molèstia que això comporta.

    En canvi, amb un dels percentatges d'èxit més elevats del món, del 77% el 2020, només un 23% dels projectes acaben sense èxit a Verkami. I a més, els projectes que acaben sense èxit, solen fer-ho amb un percentatge de la recaptació inferior al 20% en la majoria dels casos.

    Per això en el cas de Verkami, les devolucions només suposaran un 6% del total de les aportacions realitzades a la plataforma.

    En resum: Les devolucions són automàtiques i no suposaran cap acció extra per part dels mecenes, i afectaran un percentatge molt petit aportacions.

  • Permetrà que pugueu aportar amb Bizum des de l’ inici de la campanya. Bizum només permet confirmar autoritzacions fins a 30 dies. Per això la majoria de campanyes només podien oferir-lo a partir dels 10 dies de campanya. Amb pagament directe + devolució podreu aportar còmoda i ràpidament amb Bizum des de l'inici de la campanya.
  • Les aportacions fetes mentre no ha acabat la campanya, estan en dipòsit en un compte corrent dedicat del BBVA, igual que passava ara en acabar la campanya.
  • Obre la porta a incorporar més mètodes de pagament com Apple Pay, Google Pay o transferència, que molts ens heu demanat, però que són mètodes que només permeten pagaments directes, no pagaments diferits, i per tant ara mateix no podíem incorporar.
  • Sistema de pagament més robust: Les incidències que afecten les autoritzacions, al ser un model poc utilitzat en la resta de comerços electrònics, poden trigar més a ser solucionades, mentre que els pagaments directes, en ser el mètode més habitual de pagament en comerços electrònics, rep millor suport i és més robust.

Bizum

Ja pots aportar amb Bizum a totes les campanyes de Verkami! Hem estat pioners en incorporar Bizum com a mètode d'aportació per a totes les campanyes. És un mètode fàcil, ràpid, segur i molt còmode per realitzar la teva aportació.

Per aportar amb Bizum només has d’ activar la clau per aportar a comerços electrònics al teu compte Bizum.

Ho fas una vegada, i podràs aportar amb Bizum amb tan sols introduir el teu número de mòbil i confirmant l'operació a l'app.

Per als clients del BBVA ja no cal realitzar cap activació de clau. Si tenen Bizum poden aportar a qualsevol comerç que el tingui activat com a mètode de pagament. Els altres bancs tenen previst anar implementant el mateix sistema que farà que Bizum es converteixi en una alternativa de pagament equivalent a PayPal per exemple, quant a implantació en el mercat i facilitat de pagament.

I amb la incorporació del pagament directe, estarà disponible des de l'inici de la campanya.

Tenim previst incorporar al llarg d'aquest any més mètodes de pagament, que abans, amb el pagament diferit no podíem utilitzar, com Apple Pay o transferència i ara, a l'haver realitzat el canvi a aportació directa, sí que els podem implementar.

Canvis en les Despeses de Gestió de Pagaments

Actualment Verkami, a més de ser la plataforma amb un major percentatge d'èxit d'entre les grans plataformes a nivell internacional, també som de les més econòmiques.

Això seguirà sent així. Però la implementació de Bizum i la bona acceptació que ha tingut entre els verkamistes, fa que haguem d'ajustar les despeses de gestió de pagaments de l’ 1,35% a l’ 1,5%.

La comissió que aplica la passarel·la de pagament per cada pagament amb Bizum és superior a la que aplica per targeta, així que hem d'ajustar les despeses de gestió de pagaments per poder mantenir Bizum com a opció d'aportació disponible.

A partir del 3 de setembre de 2021, s'aplicarà a tots els projectes publicats l'habitual 5% de gestió de campanya i 1,5% de gestió de pagaments.

És a dir, s’ha de tenir en compte un 6,5% del total recaptat més IVA o l'impost que apliqui si el projecte és de fora d'Espanya per a les despeses de gestió de campanya.

I tot i aquest petit ajust, el percentatge del 6,5% per realitzar la teva campanya a Verkami suposa un estalvi d'entre el 2,5 i el 3% respecte a les principals alternatives. A més a més, la desaparició dels impagats, que suposa entre un 1 - 2% de la recaptació de mitjana, pot ser més en casos puntuals, compensa amb escreix aquest ajust. Més recursos per destinar a fer realitat el teu projecte!

Preguntes Freqüents

  • ES PODRAN SEGUIR CANCEL·LANT LES APORTACIONS COM FINS ARA

Les aportacions es podran cancel·lar en qualsevol moment durant la campanya com fins ara i la devolució serà al moment, només caldrà punxar en un botó de Cancel·lar aportació i es rebrà per la mateixa via per la qual s’havia fet el pagament.

Això no suposarà cap despesa ni per mecenes ni per autors. Verkami es farà càrrec de les despeses bancàries d’aquestes devolucions.

  • PRECEDENTS DEL CROWDFUNDING D’APORTACIÓ DIRECTA

El model de crowdfunding de recompensa amb aportacions directes + devolució es porta aplicant a Europa des de fa anys per, entre d’altres, les dues principals plataformes franceses Ululue i KissKissBankBank, que han finançat amb aquest model desenes de milers de projectes amb un percentatge d’èxit molt superiors al de les grans plataformes americanes.

  • PROBABILITAT QUE S’HAGI DE FER LA DEVOLUCIÓ D’UNA DE LES APORTACIONS

Ara hi ha un 5% d’aportacions que en finalitzar la campanya no es poden cobrar, el que suposa que els mecenes que han fet aquestes aportacions tindran la feina de tornar a Verkami per a solucionar-ho, i si no ho fan, l’autor perd aquesta aportació.

Els projectes que no aconsegueixen l’objectiu representen un 6% de totes les aportacions de Verkami.

Per tant, és gairebé igual la probabilitat que una aportació s’hagi de tornar al mecenes perquè el projecte no aconsegueix l’objectiu i la de què l’aportació feta per un mecenes falli i hagi de solucionar-la. I una devolució no suposa cap acció per part dels mecenes. Així que és un canvi que suposa un benefici col·lectiu pel global de la comunitat verkamista, encara que un mecenes puntualment mai s’ hagi trobat en aquesta situació.

Qualsevol dubte o consulta, podeu escriure'ns a [email protected]!

Encara necessites ajuda? Contacta amb nosaltres Contacta amb nosaltres