Si Vols Oferir Aportacions amb PayPal

Oferir PayPal com a mètode d'aportació a la teva campanya és opcional. Tots els projectes disposen per defecte de l'opció d'aportar amb targeta i en general és suficient.

Si consideres convenient habilitar PayPal com a mètode de pagament a la teva campanya, has de disposar d'un compte PayPal correctament configurat per rebre les aportacions fetes mitjançant aquesta via.

Pots activar PayPal abans de publicar la campanya de crowdfunding, o amb la campanya en marxa, si veus que hi ha peticions d'activar aquest canal per part del teu públic.

Per a projectes d'imports superiors als 20.000 € recaptats per PayPal (encara no hi ha una norma escrita per part de la companyia), PayPal pot retenir part dels fons recaptats fins a l'entrega de les recompenses, la qual cosa pot complicar molt dur a terme el projecte un cop acabada amb èxit la recaptació. Per això, per a projectes que prevegin que poden arribar a recaptat 20.000 € o més mitjançant aquest canal, no recomanem habilitar aquesta via d'aportació, sinó realitzar la campanya amb targeta exclusivament.

Com activar PayPal com a mètode d'aportació a la teva campanya

A la pàgina d'edició de la teva campanya, trobaràs el següent apartat:

Has de clicar sobre Connectar-se amb PayPal i iniciar sessió amb el compte PayPal on vulguis rebre les aportacions fetes per aquesta via un cop acabada la campanya.

Prepara el teu compte PayPal

És molt important que realitzis aquestes 4 comprovacions al teu compte PayPal perquè no hi hagi cap incidència amb les aportacions dels teus mecenes!
  1. El teu correu electrònic està confirmat
  2. El compte està verificat
  3. No té limitacions
  4. Si es tracta d'un compte obert fora de la zona Euro, has de configurar-lo per poder rebre €

Recorda que les comissions que aplicarà PayPal per a les aportacions rebudes a través seu seran en general del 3,4% més una tarifa fixa de 0,35€ per cada transacció. Pots consultar les condicions de les comissions de PayPal aquí.

Si necessites ajuda amb la configuració del teu compte PayPal o agilitzar els tràmits, contacta per via telefònica o email amb el Servei d'Assistència de PayPal. Solen resoldre les petites incidències ràpidament.

Com fer les 4 comprovacions al teu compte PayPal

• 1. Com confirmar el teu correu electrònic
    • Entra al teu compte PayPal i clica sobre Confirmar correu electrònic.
    • Al camp Correu Electrònic selecciona Editar.
    • Clica sobre Confirmar aquest correu electrònic. PayPal t'enviarà un correu a aquesta adreça.
    • Obre el correu, clica sobre el link per confirmar la teva adreça. I llest!
  • 2. Com verificar el teu compte PayPal

Per verificar el teu compte PayPal és necessari que connectis un compte bancari o una targeta de crèdit o dèbit.
    • A la columna de l'esquerra, clica sobre Veure límit d'enviament amb PayPal.
    • Veuràs l'opció de Verificar el meu compte bancari o Vincular i confirmar la meva targeta de dèbit o crèdit, totes dues opcions són equivalents.
    • Introdueix les dades de la teva targeta o compte segons l'opció escollida.
    • Un cop enllaçada la targeta o compte bancari, PayPal et farà un petit càrrec que et serà retornat quan hagis verificat el compte. Aquest càrrec serveix per verificar que ets el propietari. A l'extracte de la targeta o compte bancari apareixerà aquest moviment amb la paraula PAYPAL i un codi de 4 dígits.
    • Quan l'hagis rebut (normalment 1 o 2 dies), l'has d'introduir a l'apartat Comptes bancaris i targetes de PayPal o Veure límit d'enviament amb PayPal.
    • El teu compte o targeta passarà a l'estat verificat. Visca!
  • 3. No té limitacions

Seguint les normatives de la Unió Europa, els comptes de PayPal tenen una limitació de recepció per defecte de 2.500 €. Pots eliminar fàcilment aquesta limitació presentant online la documentació requerida segons el teu cas: Consumidor particular, autònom o empresa, organització benèfica o entitat governamental.
    • De nou des de l'apartat Veure límit d'enviament amb PayPal, escollir quin tipus d'usuari ets i seguir les instruccions per facilitar la documentació requerida en cada cas.
    • La verificació pot trigar uns dies, si veieu que s'allarga l'aprovació, podeu trucar al Servei d'Assistència de PayPal per agilitzar el tràmit.
  • 4. Si és un compte obert fora de la zona Euro

Si has obert un compte PayPal des d'un país de fora de la zona Euro, hauràs de configurar-la per poder rebre pagaments amb aquesta moneda:
    • Entra al teu compte PayPal i clica sobre Saldo de PayPal. Clica sobre Administrar divises.
    • Selecciona Euro com a nova divisa i clica sobre Afegir divisa. Fet!