Informa als teus Mecenes de l'Evolució del Projecte i l'Estat de les Recompenses

Quan acaba la nostra campanya de crowdfunding, comença una nova etapa per al nostre projecte. Ara el podem dur a terme tal com ho hem planificat i entregar finalment el resultat als mecenes per tancar el cercle.

Però en aquest temps que passarà entre que acaba la campanya i els mecenes reben les seves recompenses, és vital mantenir-los informats. No hi ha res que gaudeixin més els mecenes que rebre novetats i actualitzacions sobre com està avançant el projecte, poder veure i gaudir en exclusiva del procés i de les novetats que els enviïn els autors.

És part de l'experiència de col·laborar en campanyes de crowdfunding i el que fa tan especial aquesta manera de col·laborar en projectes creatius. Poder viure de mà dels autors el procés creatiu, una cosa impossible en els processos de consum cultural habituals.

  • Actualitza de forma periòdica el blog del projecte: Cada nova entrada serà enviada i notificada a tots els mecenes del projecte al seu correu electrònic. És important que ho facis per aquesta via, ja que no tots els mecenes et segueixen a les xarxes socials i una bona part estarà totalment desinformada si ho fas només per les xarxes.
  • Es tracta de projectes que tenen un component creatiu a més de logístic, amb la qual cosa hi poden haver endarreriments o contratemps. Si són comunicats en el moment just als mecenes i es proporcionen noves previsions, la comunitat que ha donat suport al projecte ho comprendrà i ens donarà suport en el possible. El que genera malestar és no informar fins que el projecte s'ha endarrerit respecte a la data estimada d'entrega.
Quan els mecenes rebin la seva recompensa, si han pogut viure el procés de gestació i producció, l'experiència que tindran serà molt més intensa i molt diferent del consum cultural habitual. Se sentiran encara més part del resultat i es convertiran en ambaixadors i prescriptors del projecte, i passaran a formar part de la teva comunitat.
Així que en la mesura del possible, documenta i comparteix amb els teus mecenes l'evolució del projecte al blog del projecte. Els beneficis compensaran amb escreix l'esforç!

Encara necessites ajuda? Contacta amb nosaltres Contacta amb nosaltres