Crear i enllaçar Google Analytics / Píxel de Facebook a la teva campanya

Continguts

Google Analytics

Píxel de Facebook

Google Analytics

Per què és útil enllaçar Google Analytics a la teva campanya

Un cop la campanya està en marxa, a l'apartat de Dashboard de la teva pàgina de gestió tens accés a veure les visites i aportacions per dia a la teva campanya, les recompenses més populars...

Però enllaçant un compte de Google Analytics a la teva pàgina de campanya, tindràs accés a informació més detallada sobre l'activitat a la teva pàgina. Per exemple:

• Visites a la pàgina a temps real
  • Fonts de trànsit d'aquestes visites
  • Quines d'aquestes fonts són les que tenen una millor conversió en aportacions
  • Saber geogràficament des d'on estan arribant les visites i aportacions

Una informació molt útil que et servirà per poder ajustar la teva estratègia de comunicació i possibles inversions en promoció de la teva campanya. Identificar els canals que estan aportant més mecenes a la teva campanya per centrar tots els teus esforços en ells, o veure com una acció concreta o una noticia s'ha convertit en visites i aportacions.

Tot i que puguin aparèixer molts passos, és senzill configurar des de zero el teu compte de Google Analytics i pot aportar-te informació important perquè duguis a terme una campanya d'èxit, així que recomanem fer-lo servir durant la campanya.

Exemple de panell principal d'Analytics rebent dades a temps real:

Crear un compte d'Analytics és totalment gratuït.

Pots enllaçar-lo en qualsevol moment, també amb la campanya en marxa. En cas d'enllaçar-la amb la campanya en marxa, només tindràs dades a partir del moment que enllacis el teu compte a la campanya.

Tingues en compte que les dades que apareixen registrades a Analytics són aproximades, hi poden haver alguns esdeveniments que es registrin per duplicat o no es registrin. Així que són dades orientatives en el seu conjunt, i poden haver-hi petites discrepàncies per exemple amb la recaptació real de la teva campanya i la registrada mitjançant Analytics.

Com enllaçar el teu compte Analytics a la teva pàgina de campanya

1. Fes-te un compte de Google Analytics

Si ja tens un compte, pots passar directament al següent pas.

Si encara no disposes d'un compte d'Analytics, accedeix a google.com/analytics i clica sobre Començar Gratis. Necessitaràs només un compte de gmail per crear-la.

2. Crea un compte o un nou compte

Si ja disposes d'un compte d'Analyitics:

1. Inicia sessió a Google Analytics
  2. Fes clic a Administrar.
  3. Punxa a + Crear compte.

Si acabes d'activar el teu compte d'Analytics, ja estaràs en aquest pas.

A continuació, en tots dos casos, segueix les següents instruccions:

1. Introdueix a Dades del compte un nom pel compte, per exemple 'Campanya Verkami' i a continuació clica a Següent.
  2. Introdueix a Detalls de la Propietat un nom per la propietat, per exemple el nom del teu projecte, escull la teva zona horària i Euro per la moneda i clica a Següent
  3. A Descriu la teva empresa a Sector selecciona Art i entreteniment o el que més s'ajusti. A Mida de l'empresa selecciona Petita i clica a Següent.
  4. A Escull els objectius del negoci pots seleccionar Obtenir informes de referència i clicar a Crear.
  5. Al panell Acord de Condicions de Servei, escull el teu país, fes scroll dels termes i clica als requadres corresponents per acceptar-los.
  6. A Començar a recollir dades, fes clic a Web.
  7. A Configura el seu flux web, a la URL del lloc web indica-hi verkami.com i com a Nom del flux el nom del teu projecte per exemple i fes clic a Crear flux i a Següent per acabar.
  8. Tot apunt!

3. Configura la propietat

Realitza aquesta configuració per poder veure les conversions i que aquestes s'atribueixin correctament a la font de trànsit de la qual provenen.

Afegir Redsys.es a la Llista d'exclusió

1. Clica sobre Administrar.
  2. A la columna Propietat del compte corresponent, clica a Fluxos de dades.
  3. Clica al flux de dades que apareix i a Definiu la configuració de l'etiqueta al segon requadre d'opcions que apareix.
  4. En la secció d'Ajustos, fes clic a Mostra-ho tot per veure totes les opcions.
  5. Clica a Enumera les referències no desitjades.
  6. A Tipus de concordança ha d'estar seleccionat El domini de referència conté i a Domini introdueix: redsys.es
  7. Clica al botó blau superior de Guardar.
  8. Fet, tot apunt!

4. Obtenir l'Identificador de mesurament i enllaçar-lo a la teva pàgina de campanya

Finalment, només queda obtenir l' Identificador de mesurament per enllaçar-lo a la teva pàgina:

1. Clica sobre Administrar.
  2. A la columna Propietat del compte corresponent, clica sobre Fluxos de dades.
  3. A IDENTIFICADOR DE MESURAMENT hi veuràs un codi que comença amb G- amb l'opció a la seva dreta de copiar-lo.

Copia i enganxa l'identificador corresponent a la teva propietat a la casella Google Analytics que trobaràs a la caixa Portada, vídeo i informació bàsica de la pàgina d'edició del teu projecte i clica sobre Guardar canvis.

A partir d'ara, ja estàs rebent totes les dades de les visites i aportacions a la teva campanya. Si entres a la  Pàgina d'Inici del teu Analytics corresponent a la propietat associada a la campanya, ja hauràs d'estar veient les dades a temps real.

Píxel de Facebook

Avís

En compliment de la normativa europea de protecció de dades GDPR, només podem installar el Píxel de Facebook a aquells usuaris que punxin explícitament al banner inferior per acceptar les cookies que apareix quan entren a qualsevol pàgina de Verkami.

Per tant, es pot seguir enllaçant el Píxel de Facebook a la vostra pàgina de campanya i seguirà rebent informació, però només d'aquells usuaris que hagin punxat a Acceptar les cookies. Només tingueu en compte que la informació rebuda serà de només d'un percentatge (30 - 50% aproximadament) de les visites i aportacions reals, ja que no es rebrà informació d'aquells usuaris que han visitat la campanya o fet alguna aportació sense punxar a acceptar les cookies o han deshabilitat en la configuració de les cookies l'opció d'installar píxels de seguiment.

En el cas de Google Analytics, fent la configuració correctament, podem seguir tenint dades complertes d'aportacions i visites a la nostra campanya complint amb la GDPR.

Per a què serveix el Píxel de Facebook

Si vols fer servir anuncis de Facebook o Instagram per promocionar la teva campanya, pots enllaçar el teu Píxel a la teva pàgina de campanya perquè puguis per exemple:
  • Fer seguiment de les conversions de visites en aportacions que tenen les teves publicacions i anuncis a Facebook.
  • Crear una audiència amb usuaris de Facebook que han visitat o semblants als que han visitat la teva pàgina de campanya per poder dirigir-los alguna comunicació concreta o recordar-los que la campanya està a punt d'acabar.
Concretament, els esdeveniments que registrem són:
  • PageView: Visita a la pàgina de la campanya
  • Purchase: S'ha realitzat una aportació

Pots enllaçar un Píxel en qualsevol moment, també amb la campanya en marxa. En cas d'enllaçar-lo amb la campanya en marxa, només tindràs dades a partir del moment que enllacis el teu compte a la campanya.

AVÍS: Tal i com recomanem configurar i enllaçar Google Analytics a la teva campanya, si no tens previst realitzar promoció a Facebook o Instagram i/o no tens cap experipencia amb Facebook Ads, no és necessari ni et serà d'utilitat crear i enllaçar un Píxel de Facebook a la teva campanya.

Com enllaçar el Píxel de la teva pàgina de Facebook a la teva pàgina de campanya

Si ja disposes d'un Píxel

1. Pots trobar l'ID del Píxel a la pàgina d' Events Manager. A l'apartat Data Sources, punxa a Píxel que vulguis enllaçar i ves a la pestanya de Settings.

2. Un cop tinguis el codi numèric corresponent al teu Píxel, copia i enganxa aquest codi numèric a la casella Facebook Pixel que trobaràs a la caixa Portada, vídeo i informació bàsica de la pàgina d'edició del teu projecte i clica a Guardar canvis.

Crear un Píxel de Facebook per enllaçar

Si encara no disposes d'un Píxel associat a la pàgina de Facebook de la qual vols promocionar algunes publicacions, pots seguir els següents passos per crear-lo:

1. Entra a l'Events Manager del teu compte de Facebook.
  2. A la barra lateral, punxa al + verd Connect data sources

3. Selecciona Web a la següent pantalla i punxa a Conecta.
  4. Name Your Pixel: Posa un nom per identificar el Píxel, per exemple Píxel Nom del teu Projecte i punxa a Create Pixel
  5. Check your website for easy set up options: Indica https://verkami.com i Següent.
  6. Selecciona Pixel only en comptes de l'opció que està seleccionada per defecte i punxa a Següent:

7. Tanca aquest pop-up clicant a la X. Selecciona a la columna de l'esquerra anomenada Data Sources el Píxel que has creat.
  8. Sota la pestanya Settings, busca el camp Pixel ID. Copia i enganxa el codi numèric del teu Píxel a la casella Facebook Pixel que trobaràs a la caixa Portada, vídeo i informació bàsica de la pàgina d'edició del teu projecte i clica sobre Guardar canvis.

Si has realitzat correctament la configuració, entrant a la pestanya Overview del teu Pixel ja hauries d'estar veient les dades que va generant el Pixel en temps real de visites i aportacions.