Crear i enllaçar Google Analytics / Píxel de Facebook a la teva campanya

Continguts

Google Analytics

Píxel de Facebook

Google Analytics

Per què és útil enllaçar Google Analytics a la teva campanya

Un cop la campanya està en marxa, a l'apartat de Dashboard de la teva pàgina de gestió tens accés a veure les visites i aportacions per dia a la teva campanya, les recompenses més populars...

Però enllaçant un compte de Google Analytics a la teva pàgina de campanya, tindràs accés a informació més detallada sobre l'activitat a la teva pàgina. Per exemple:

• Visites a la pàgina a temps real
  • Fonts de trànsit d'aquestes visites
  • Quines d'aquestes fonts són les que tenen una millor conversió en aportacions
  • Saber geogràficament des d'on estan arribant les visites i aportacions

Una informació molt útil que et servirà per poder ajustar la teva estratègia de comunicació i possibles inversions en promoció de la teva campanya. Identificar els canals que estan aportant més mecenes a la teva campanya per centrar tots els teus esforços en ells, o veure com una acció concreta o una noticia s'ha convertit en visites i aportacions.

Tot i que puguin aparèixer molts passos, és senzill configurar des de zero el teu compte de Google Analytics i pot aportar-te informació important perquè duguis a terme una campanya d'èxit, així que recomanem fer-lo servir durant la campanya.

Exemple de panell principal d'Analytics rebent dades a temps real:

Crear un compte d'Analytics és totalment gratuït.

Pots enllaçar-lo en qualsevol moment, també amb la campanya en marxa. En cas d'enllaçar-la amb la campanya en marxa, només tindràs dades a partir del moment que enllacis el teu compte a la campanya.

Tingues en compte que les dades que apareixen registrades a Analytics són aproximades, hi poden haver alguns esdeveniments que es registrin per duplicat o no es registrin. Així que són dades orientatives en el seu conjunt, i poden haver-hi petites discrepàncies per exemple amb la recaptació real de la teva campanya i la registrada mitjançant Analytics.

Com enllaçar el teu compte Analytics a la teva pàgina de campanya

1. Fes-te un compte de Google Analytics

Si ja tens un compte, pots passar directament al següent pas.

Si encara no disposes d'un compte d'Analytics, accedeix a google.com/analytics i clica sobre Començar Gratis. Necessitaràs només un compte de gmail per crear-la.

2. Crea una nova propietat

Un cop activat el teu compte d'Analytics, has de crear una nova propietat per a aquest.

Si ja disposes d'un compte de Google Analytics que fas servir per fer seguiment d'una pàgina web, recomanem crear també una nova propietat per a la campanya, per poder consultar de manera còmoda la informació només de la campanya.

Per afegir una propietat, segueix els següents passos:

1. Inicia sessió a Google Analytics
  2. Clica sobre Administrador.
  3. A la columna de Compte, fes servir el menú per seleccionar el compte al qual vols afegir la propietat.
  4. A la columna Propietat, selecciona Crea una nova propietat.
  5. Selecciona Lloc Web.
  6. Pots introduir com a Nom del lloc web → 'Campanya Verkami' i com a URL del lloc web selecciona https:// i introdueix → verkami.com
  7. A Categoria del sector selecciona Arts i entreteniment
  8. Selecciona la Zona horària en la que el trobis
  9. Clica sobre Obtenir l'identificador de seguiment

3. Configura la propietat

Realitza aquesta configuració per poder veure les conversions i que aquestes s'atribueixin correctament a la font de trànsit de la qual provenen.

Habilitar el comerç electrònic

1. Inicia sessió a Google Analytics
  2. Clica sobre Administrador.
  3. A la columna Vista del compte i propietat corresponents, clica sobre Configuració del comerç electrònic.
  4. A Habilitar comerç electrònic clica sobre ACTIVAT i guarda els canvis.

Afegir PayPal.com i Redsys.es a la Llista d'exclusió

1. Inicia sessió a Google Analytics
  2. Clica sobre Administrador.
  3. A la columna Propietat del compte corresponent, clica sobre Informació de seguiment.
  4. Clica sobre Llista d'exclusió de referents.
  5. Clica sobre +AFEGIR EXCLUSIÓ DE L'URL DE REFERÈNCIA.
  6. Introduir el següent Domini: paypal.com
  7. Clica sobre Crear per guardar les dades.
  8. Torna al pas 5 i afegeix el domini: redsys.es
  9. Fet, tot llest!

Hauria de quedar així:

4. Obtenir l'Identificador de seguiment de la propietat

Finalment, només queda obtenir l' Identificador de seguiment per enllaçar-lo a la teva pàgina:

1. Inicia sessió a Google Analytics
  2. Clica sobre Administrador.
  3. A la columna Propietat del compte corresponent, clica sobre Informació de seguiment.
  4. Clica sobre Codi de seguiment i et mostrarà l'identificador únic de la teva propietat, que té el format UA-XXXXXXX-X

5. Enllaçar l'Identificador a la teva pàgina de campanya

Copia i enganxa l'identificador corresponent a la teva propietat a la casella Google Analytics que trobaràs a la caixa Portada, vídeo i informació bàsica de la pàgina d'edició del teu projecte i clica sobre Guardar canvis.

A partir d'ara, ja estàs rebent totes les dades de les visites i aportacions a la teva campanya. Si entres a la  Pàgina d'Inici del teu Analytics corresponent a la propietat associada a la campanya, ja hauràs d'estar veient les dades a temps real.

Píxel de Facebook

Avís

En compliment de la normativa europea de protecció de dades GDPR, només podem installar el Píxel de Facebook a aquells usuaris que punxin explícitament al banner inferior per acceptar les cookies que apareix quan entren a qualsevol pàgina de Verkami.

Per tant, es pot seguir enllaçant el Píxel de Facebook a la vostra pàgina de campanya i seguirà rebent informació, però només d'aquells usuaris que hagin punxat a Acceptar les cookies. Només tingueu en compte que la informació rebuda serà de només d'un percentatge (30 - 50% aproximadament) de les visites i aportacions reals, ja que no es rebrà informació d'aquells usuaris que han visitat la campanya o fet alguna aportació sense punxar a acceptar les cookies o han deshabilitat en la configuració de les cookies l'opció d'installar píxels de seguiment.

En el cas de Google Analytics, fent la configuració correctament, podem seguir tenint dades complertes d'aportacions i visites a la nostra campanya complint amb la GDPR.

Per a què serveix el Píxel de Facebook

Si vols fer servir anuncis de Facebook o Instagram per promocionar la teva campanya, pots enllaçar el teu Píxel a la teva pàgina de campanya perquè puguis per exemple:
  • Fer seguiment de les conversions de visites en aportacions que tenen les teves publicacions i anuncis a Facebook.
  • Crear una audiència amb usuaris de Facebook que han visitat o semblants als que han visitat la teva pàgina de campanya per poder dirigir-los alguna comunicació concreta o recordar-los que la campanya està a punt d'acabar.
Concretament, els esdeveniments que registrem són:
  • PageView: Visita a la pàgina de la campanya
  • Purchase: S'ha realitzat una aportació
Un cop installat el Píxel a la teva pàgina de campanya, també podràs veure a temps real a la

Pàgina d'Analytics del Píxel de Facebook les visites que està rebent la teva campanya, fonts de tràfic, conversió... Així que també et pot servir per conèixer millor qui i des d'on estan visitant o aportant a la teva campanya.

Pots enllaçar un Píxel en qualsevol moment, també amb la campanya en marxa. En cas d'enllaçar-lo amb la campanya en marxa, només tindràs dades a partir del moment que enllacis el teu compte a la campanya.

Tingues en compte que les dades que apareixen a la pàgina d' Analytics de Píxel són aproximades, hi poden haver alguns esdeveniments que es registrin per duplicat o no es registrin. Així que són dades orientatives en el seu conjunt, i poden haver-hi petites discrepàncies per exemple amb la recaptació real de la teva campanya i la registrada mitjançant el Píxel.

AVÍS: Tal i com recomanem configurar i enllaçar Google Analytics a la teva campanya, si no tens previst realitzar promoció a Facebook o Instagram i/o no tens cap experipencia amb Facebook Ads, no és necessari ni et serà d'utilitat crear i enllaçar un Píxel de Facebook a la teva campanya.

Com enllaçar el Píxel de la teva pàgina de Facebook a la teva pàgina de campanya

Si ja disposes d'un Píxel

1. Pots trobar l'ID del Píxel a la pàgina del Píxel de Facebook a l'Events Manager:
  2. Un cop tinguis el codi numèric corresponent al teu Píxel, copia i enganxa aquest codi numèric a la casella Facebook Pixel que trobaràs a la caixa Portada, vídeo i informació bàsica de la pàgina d'edició del teu projecte i clica a Guardar canvis.

Crear un Píxel de Facebook per enllaçar

Si encara no disposes d'un Píxel associat a la pàgina de Facebook de la qual vols promocionar algunes publicacions, pots seguir els següents passos per crear-lo:

1. Entra a l'Events Manager del teu compte de Facebook.
  2. A la secció de Data Sources Facebook Pixel clica sobre el botó blau Començar.
  3. S'obrirà la següent pantalla que has d'omplir amb:

4. Et crearà un codi numèric que identifica el teu Píxel.
  5. Copia i enganxa el codi numèric del teu Píxel a la casella Facebook Pixel que trobaràs a la caixa Portada, vídeo i informació bàsica de la pàgina d'edició del teu projecte i clica sobre Guardar canvis.
  6. Si has realitzat correctament la configuració, entrant a facebook.com/analytics ja hauries d'estar veient les dades que va generant el Píxel a temps real.